Domain Authority یک امتیاز رتبهبندی سایتها در موتور جستجو است که توسط مجموعه Moz ایجادشده است. این امتیاز پیش بینی میکند که چقدر احتمال دارد که یک وب سایت بر اساس اعتبار نام دامنه خود در صفحات نتایج موتور جستجو (SERPs) رتبهبندی شود. امتیازات DA از یک تا 100 متغیر است که امتیازات بالاتر مربوط به دامنههایی با اعتبار بالاتر است.
منظور از اتوریتی دامنه چیست؟
دامین اتوریتی در واقع اعتبار یک دامنه و یا همان نام سایت است. هرچه این اعتبار بیشتر باشد اعتبار سایت افزایش پیدا میکند. همچنین دامنههای قدیمیتر از اعتبار بالاتری برخوردار هستند. برای اعتبار سنجی دامنهها از موارد زیاد استفاده میشود. در نتیجه Domain Authority بر اساس دادههای فهرست وب Link Explorer بوده و از ده ها عامل و ویژگی در محاسبات خود استفاده میکند.
محاسبه Domain Authority در واقع بر اساس یک فرایند هوش مصنوعی و یک مدل یادگیری ماشین برای یافتن الگوریتم است. این الگوریتم پیش بینی میکند که بهترینی دامنه با بالاترین اعتبار کدام است شما باید تغییرات DA سایت خودتان را در طول زمان پیگیری کنید، امتیاز خود را با رقبا مقایسه کنید، معیارهای لینک دهی داخلی را تجزیه و تحلیل کنید، شما میتوانید به صورت رایگان و با استفاده از ابزار Moz Pro. یک دوره آزمایشی 30 روزه را استفاده کرده و با این ابزار به راحتی اعتبار دامنه خود را افزایش دهید.
Domain Authority چگونه محاسبه میشود؟
Domain Authority با ارزیابی عوامل متعدد، از جمله لینکهای داخلی و خارجی سایتها محاسبه میشود. تعداد لینکهایی که از سایتهای دیگر به سایت شما ارجاع داده شده است (سایتهایی که از محتوای شما استفاده کرده و لینک منبع یا مقصد را لینک سایت شما قرار داده اند) در دامین اتوریتی یک امتیاز محسوب میشوند. میتوان از این امتیاز هنگام مقایسه وب سایتها در طول زمان استفاده کرد DA یک فاکتور رتبهبندی در موتور جست و جوی گوگل نیست و هیچ تاثیری بر SERP ها ندارد. در واقع DA ها فقط برای بررسی اعتبار دامنهها محاسبه میشوند و تأثیر در رتبهبندی سایتها برای گوگل ندارند.
استفاده از نسخه جدید DA در مجموعه MOZ
از زمان بهروزرسانی Domain Authority 2.0 در اوایل سال 2019، محاسبه امتیاز DA دامنهها با استفاده از نتایج گوگل انجام میشود. در واقع با استفاده از الگوریتمهای خاصی نتایج جست و جوها در رتبهبندی گوگل بررسی میشود. نتیجه این بررسی برای DA ها لحاظ میشود. به عنوان مثال اگر دامنه A در Google SERP بیشتر از دامنه B ظاهر میشود، انتظار داریم DA دامنه A بالاتر از DA دامنه B باشد.
نکتهای که در اینجا باید به آن دقت شود این است که از آنجایی که دامنههای معتبرتر مانند فیسبوک، لینک دهی بزرگتری خواهند داشت، فضای بیشتری با DA بالا را اشغال میکنند و فضای کمتری را برای دامنههای دیگر با پروفایلهای پیوند معمولیتر باقی میگذارند؛ بنابراین در حالت معمولی افزایش امتیاز دامنه سایت شما از 20 به 30 بسیار سادهتر است و اما زمانی که به امتیازهای بالاتر میرسد این افزایشها خیلی سختتر میشود؛ مثلاً افزایش دامین اتوریتی سایت شما ا از 70 به 80 بسیار بسیار مشکل است. به همین دلیل، مهم است که از Domain Authority به عنوان یک معیار مقایسهای به جای یک معیار مطلق استفاده کنید؛ یعنی از آن فقط برای مقایسه اعتبار سایت خود استفاده کنید و صرفاً هدف شما افزایش اعتبار دامنه در کوتاه مدت نباشد چرا که کار بسیار سخت و زمان بری بوده و در کوتاه مدت ممکن نیست.
چگونه میتوانیم Domain Authority سایت خود را بررسی کنیم؟
شما میتوانید با استفاده از Moz's Link Explorer، MozBar (نوار ابزار SEO رایگان Moz) به راحتی اعتبار دامنه خود را بررسی کنید. همچنین میتوانید در بخش تجزیه و تحلیل SERP در اکسپلورر کلمات کلیدی، اعتبار دامنه هر وبسایتی را پیدا کنید. معیارهای DA همچنین در تمام کمپینهای Moz Pro، Moz API و دهها پلتفرم SEO و بازاریابی آنلاین در سراسر وب گنجانده شدهاند.
امتیاز Domain Authority خوب یا متوسط چقدر است؟
به طور کلی، سایتهایی با تعداد بسیار زیادی لینک خارجی با کیفیت بالا (مانند wikipedia.com یا google.com) در بالای مقیاس DA قرار دارند و تقریباً جایگاه این سایتها تثبیت شده است. در نتیجه مشاغل کوچک و وب سایتهایی با لینکهای ورودی کمتر ممکن است DA بسیار پایینتری خواهند داشت. امتیازات قرار داده شده در لیست 500 سایت برتر وب سایت Moz میتواند به شما کمک کند تا تأثیری که Domain Authority و سایر معیارهای مبتنی بر پیوند بر رتبهبندی و محبوبیت یک سایت دارند را درک کنید. یک وبسایت کاملاً جدید همیشه با امتیاز DA یک (1) شروع میشود و این امتیاز با افزایش بک لینکهای معتبرتر و بیشتر در طول زمان سایت افزایش مییابد.
دامین اتوریتی خوب، متوسط و بد چیست؟
از آنجایی که Domain Authority پیش بینی کننده توانایی سایت برای رتبهبندی در چشم انداز رقابتی منحصر به فرد آن است، شما نباید DA را هدف اصلی خود قرار دهید. در نتیجه از آنجایی که معیار مقایسهای در DA همواره نسبی است، چیزی به نام امتیاز Domain Authority کاملاً «خوب»، یا کاملاً «متوسط» یا «خیلی بد» وجود ندارد. فقط نمرات "خوب"، "متوسط" یا "بد" در چارچوب یک چشم انداز رقابتی خاص وجود دارد و میتوان با تلاشهای مستمر آنها را بهبود بخشید.
چگونه میتوانم Domain Authority خود را افزایش دهم؟
بهترین راه برای تاثیرگذاری بر معیار Domain Authority، بهبود سلامت کلی سئو سایت شما است، همچنین باید تمرکز ویژهای در کیفیت و کمیت لینکهای خارجی که به سایت شما اشاره میکنند داشته باشید؛ یعنی تعداد سایتهای باکیفیت که به سایت شما اشاره میکنند را افزایش دهید.
چرا Domain Authority سایت من تغییر کرده است؟
از آنجایی که Domain Authority شامل معیارها و محاسبات متعددی است، مشخص کردن علت دقیق تغییر میتواند چالش برانگیز باشد. اگر امتیاز شما بالا یا پایین رفته است، عوامل مؤثر بالقوه زیادی وجود دارد از جمله موارد زیر:
- رشد لینکهای خارجی سایت شما هنوز در فهرست اصلی MOZ ثبت نشده است.
- سایتهایی که دارای بالاترین اعتبار هستند، رشد لینک دهی (لینک خارجی) قابل توجهی را به دست آوردهاند در نتیجه اعتبار آنها افزایش یافته است.
- شما از سایتهایی که در رتبهبندی گوگل قرار ندارند لینکهای خارجی به دست آوردهاید (این کار معمولاً به عنوان فریبکاری شناخته میشود. شما با ساختن وبلاگهای متعدد قصد لینک دهی به سایت خود را دارید در صورتی که این وبلاگها هیچ اعتباری در گوگل و سایت MOZ ندارند)
Domain Authority - شما در انتهای لیست قرار دارد و با تغییر امتیازات دچار نوسان شدید میشود.
- سایت شما تحت تأثیر اجرای Domain Authority 2.0 در سال 2019 قرار گرفته است. (این بروز رسانی و بهبود روش محاسبه DA باعث کاهش میانگین 6 درصدی DA در تمام وب سایتها شده است)