سرعت یکی از مهمترین فاکتورهای سئو تکنیکال محسوب میشود. اگر مدت زمان لود صفحات وبسایت شما طولانی باشد، تاثیر بدی روی تجربه کاربری ایجاد میکند و اینگونه بهانهای بزرگ برای گوگل ایجاد میشود تا با کاهش رتبه، کسبوکار اینترنتی شما را جریمه کند. بنابراین اگر به بهینهسازی وبسایت خود اهمیت زیادی میدهید، باید از ابزارهای سنجش سرعت سایت استفاده کنید تا بتوانید نتایج خوبی در مدت زمان لود کسب کنید. یکی از این ابزارهای کاربردی جیتیمتریکس است. آموزش gtmetrixمیتواند به شما کمک کند تا سرعت بارگذاری صفحات خود را بررسی و آنها را بهینهسازی کنید.
جیتیمتریکس (gtmetrix) چیست؟
در میان ابزارهای تحلیل سئو، ابزارهای زیادی بهچشم میخورند که هر یک کاربرد منحصربهفرد خود را دارند. در زمینه سرعت وبسایت، ابزارهایی مانند pingdomمیتوانند به بهینهسازی هرچه بهتر سایت کمک کنند. با این حال یکی از محبوبترین پلتفرمهایی که برای تجزیه و تحلیل سرعت وبسایت از آن استفاده میشود، جیتیمتریکس است.
کار با gtmetrixبسیار آسان است و حتی سئوکاران مبتدی نیز میتوانند از آن استفاده کنند. همچنین رابط کاربری جالب و سادهای که این پلتفرم دارد، توانسته نظر کاربران بسیاری را به سمت خود جلب کند. اگر به دنبال بهینهسازی یک وبسایت وردپرسی هستید، جیتیمتریکس بهترین گزینه است. با استفاده از این ابزار قدرتمند بهراحتی میتوانید سایت خود را تجزیه و تحلیل کنید، مشکلات و ارورهای آن را پیدا کنید و حتی برای رفع این ارورها راهکار دریافت کنید.
نحوه کار با ابزار سنجش سرعت سایت جیتیمتریکس
اگر میخواهید وبسایت خود را در این پلتفرم تحلیل کنید، کار چندان سختی در پیش نخواهید داشت. جالب است بدانید که این پلتفرم برای ارائه خدمات حتی نیاز به ثبت نام نیز ندارد. به این ترتیب و با وارد کردن سایت خود در ابزار تست سرعت، بهراحتی میتوانید مشکلات فنی وبسایت خود را پیدا کنید.
در ادامه قصد دارم با آموزش gtmetrixنحوه کار با این ابزار را به صورت خلاصه ارائه دهم. اگر شما نیز علاقه مند شدید تا از این ابزار کاربردی استفاده کنید، میتوانید مراحل زیر را طی کنید:
1. ابتدا باید وارد سایت جیتیمتریکس شوید.
2. پس از ورود به سایت این ابزار قدرتمند، با صفحهای مانند صفحه زیر روبرو میشوید. در این مرحله باید آدرس سایت خود را در کادر مشخص شده وارد کنید. در انتها با کلیک روی گزینه آبی رنگ test your siteاجازه دهید تا سایت شما مورد ارزیابی قرار بگیرد.
نکته: در این آموزش ما از سایت ورزش3 برای درک بهتر روند کار استفاده میکنیم.
3. اکنون تحلیل و بررسی وبسایت مدنظرتان آغاز خواهد شد. کافی است مدت زمانی صبر کنید تا آنالیز gtmetrixبه طور کامل به پایان برسد.
4. پس از پایان کار، گزارشی مانند زیر برای سایت شما صادر خواهد شد.به کمک این گزارش میتوانید وضعیت سرعت سایت خود را بررسی کنید و ایرادات این بخش از سئوی وبسایتتان را برطرف نمایید.
اکنون گزارش کاملی از عملکرد سایت شما درباره سرعت لود ارائه شده است. شما میتوانید با استفاده از این گزارش به بهبود سایت خود در زمینه سرعت کمک زیادی کنید. اجازه دهید این مقاله را با معرفی نمراتی که جیتیمتریکس به وبسایت شما داده است، ادامه دهیم:
نمره GTmetrix gradeچیست؟
این ابزار نمره کلی شما در بخش سرعت را بر حسب حروف انگلیسی بیان میکند. این نمره که در بازه Aتا Fقرار میگیرد، طیف رنگهای متفاوتی را شامل میشود. نمره Aبیانگر عملکرد فوقالعاده وبسایت شما است که با رنگ سبز نمایش داده میشود. از سوی دیگر نمره Fبه بدترین وضعیت اشاره دارد و قرمز خواهد بود.
جالب است بدانید که GTmetrix gradeبه صورت میانگینی از امتیازات Performanceو Structureمحاسبه میشود. این درحالی است که تاثیر فاکتور Performanceدر نمره کلی وبسایت شما بیشتر خواهد بود. بنابراین تمرکز روی این فاکتور میتواند بسیار حائز اهمیت باشد. در بخش Web Vitalsنیز میتوانید 3 معیار مهم Performanceرا مشاهده کنید. در ادامه به معرفی این معیارها خواهیم پرداخت.
آموزش gtmetrix، بررسی تبهای مختلف ابزار سنجش سرعت سایت
اکنون بیاید با بررسی تبهای مختلف، تمامی اطلاعات و جزئیاتی که این ابزار قدرتمند برای تحلیل سرعت وبسایتها ارائه میدهد را بررسی کنیم:
· بخش summary
در این تب میتوانید خلاصهای از عملکرد سایت و ارورهای آن را مشاهده کنید. speed visualizationبا ارائه یک نمودار تصویری نحوه بارگذاری قسمتهای مختلف سایت را نمایش میدهد. همچنین میتوانید با مراجعه به بخش top issuesدر این تب، مشکلات ریز و درشت وبسایت خود را پیدا کنید. البته ناگفته نماند جیتیمتریکس راهکارهای حل این مشکلات را نیز به شما ارائه داده است. در پایینترین بخش این قسمت نیز میتوانید در گزینه pagedetailsانواع سایزهای اشغال شده توسط عکسها، css، فونت، jsو سایر موارد را بررسی کنید.
· بخش Performance
در ادامه آموزش gtmetrixبه این بخش میرسیم. با مراجعه به تب performanceمیتوانید 6فاکتور مهم در رتبه بندی وبسایت را تماشا کنید. این 6 فاکتور نقش زیادی در تعیین نمره نهایی وبسایت شما در این ابزار ایفا میکنند. بنابراین در بهینهسازی آنها دقت کنید.
· بخش Structure
در تب structureتوصیههایی برای بهبود وضعیت ساختاری سایت شما وجود دارد. اگر نمیدانید چگونه به این توصیهها عمل کنید، جیتیمتریکس برای هر مورد یک راهنمای کامل و جامع ارائه نموده است. با استفاده از این راهنماها میتوانید بهترین نتایج را برای سایت خود در بخش سرعت به ارمغان بیاورید.
· بخش waterfall
تب waterfallنیز بسیار کاربردی است. در این بخش میتوانید مدت زمان و همچنین سایز تمامی کدهای وبسایتتان مانند css، js، HTML، تصاویر و فونتها را بررسی کنید.
· بخشvideo
اگر به این قسمت سری بزنید، با یک ویدیو مواجه میشوید. این یک ویدیو عالی برای داشتن یک دیدگاه درباره نحوه بارگذاری سایت شما است. البته باید بدانید که برای دیدن این ویدیو حتما باید از قبل وارد حساب کاربری خود در ابزار GTmetrixشده باشید.
· بخش history
آخرین بخشی که در آموزش gtmetrixبررسی میکنیم، تاریخچه نمرات سایتتان است. این بخش میتواند امتیازها و عملکرد سایت شما در در بازههای زمانی مختلف نمایش دهد.
نتیجه گیری
هر یک از ابزارهای تحلیل سئو به بررسی یک حوزه خاص میپردازند. برای بهینهسازی سرعت سایت ابزاری مانند جیتیمتریکس یک ابزار شگفت انگیز است. با یادگیری این ابزار قدرتمند میتوانید گام بلندی برای بهبود سرعت وبسایت خود بردارید. در این مقاله به آموزش gtmetrixپرداختیم.