ورود به پشتیبانی نرم افزار

ورود به پشتیبانی میزبانی


 

معرفی فریم ورک CodeIgniter

معرفی فریم ورک CodeIgniter

فریم ‌ورک‌ها و کار مهم آنها در حذف کدهای تکراری

برنامه‌نویسانی که در حوزه طراحی وب سایت اختصاصی  فعالیت می‌کنند، می‌دانند که برای نوشتن یک برنامه، باید زمان زیادی را صرف نوشتن کد کنند و قطعه کدهای تکراری را در بخش‌های مختلف تکرار کنند. اما کاری که فریم ورک‌ها انجام می‌دهند این است که بلوک‌های مختلف را در اختیار برنامه‌نویسان قرار می‌دهند و کد مورد نیاز برای نوشتن یک وب‌سایت و مدیریت آن را به حداقل کاهش می‌دهند. موردی که قرار است امروز اطلاعات بیشتری درباره آن کسب کنید فریم ورک CodeIgniter(کد ایگنایتر) است. چنانچه علاقه‌مند هستید که کدهای خود را خلاصه کنید، در 10 دقیقه بعدی با ما همراه باشید.

فریم ورک CodeIgniterچیست؟

PHPیکی از بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی سمت سرور است و تقریبا در 80 درصد از وب‌سایت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و گسترده‌ترین زبان برنامه‌نویسی سمت سرور است. فریم ورک CodeIgniterیک چارچوب مبتنی بر PHPاست، اما به عنوان جایگزین این زبان برنامه‌نویسی شناخته نمی‌شود؛ در واقع  فراگیری و آموزش کد ایگنایتر به این معنی نیست که دیگر به PHPنیاز نخواهید داشت، اما با استفاده از آن می‌توانید کدهای خود را به بهترین شکل و خلاصه بنویسید.

فریم ورک CodeIgniter چیست؟

در واقع کاری که فریم ورک CodeIgniterانجام می‌دهد این است که با ارائه کتابخانه‌ها، رابط کاربری آسان و کاربر پسند، پلاگین‌ها، راهنماها، منابع مختلف و همچنین ساختار منطقی برای دسترسی به موارد گفته شده، کارکردهای پیچیده زبان برنامه‌نویسی PHPرا به شکلی ساده‌تر نمایش می‌دهد و تلاش می‌کند تا کارایی بالای آن را حفظ کند. از مواردی که می‌توان به شکل آسان تر توسط این فریم ورک انجام داد این است که با استفاده از کتابخانه‌های مختلف، اتصال به پایگاه داده و انجام عملیات های مختلف مانند ارسال ایمیل، آپلود فایل ها، مدیریت جلسات و سایر موارد در زمان کمتری قابل انجام است.

پس به صورت خلاصه، ایگنایتر، زبان برنامه‌نویسی PHPرا ساده می‌کند و به برنامه‌نویسان کمک می‌کند تا یک وب‌سایت کاملاً تعاملی و پویا را در زمان بسیار کوتاه تری ارائه دهند. در ضمن این فریم ورک از نسخه 5.2.6 PHPو نسخه 4.1 MySQLنیز پشتیبانی می‌کند؛ موردی که ساختار وب‌سایت را قوی تر می‌کند و با بالا بردن خوانایی کدها، نگهداری و خواندن کدها را آسان‌تر می‌کند. نکته دیگر این است که فریم ورک CodeIgniterحجم بالایی ندارد و نصب آن نیز آسان است.

ویژگی‌های فریم ورک CodeIgniter

ویژگی‌هایی که در زیر ارائه شده‌اند، تمام ویژگی‌های این فریم ورک عالی نیستند، اما یک درک کلی را در اختیار ما قرار خواهند داد.

- Footprintبسیار کم

Footprintبه معنای میزان فضایی که یک نرم‌افزار اشغال می‌کند. تمام source codeفریم ورک CodeIgniterدر حدود 2 مگابایت است که هم عملکرد و هم به روزرسانی و نصب آن را آسان می‌کند.

- بارگذاری سریع

کاربران تمایل دارند که با برنامه‌هایی که به سرعت بارگذاری می‌شوند، کار کنند. اگر فریم ورک‌های مشابهی را قبلا نصب کرده باشید، متوجه شده‌اید که در کمتر از یک ثانیه بارگذاری می‌شوند، در حالی که کد ایگنایتر در زمان کمتر از 50 میلی ثانیه بارگذاری می‌شود.

- معماری MVC

کد ایگنایتر از معماری سه طبقه‌ای MVC(Model-View-Controller) استفاده می‌کند که روش استاندارد صنعت وب برای طراحی و ایجاد برنامه‌های کاربردی است و دلیل اهمیت آن نیز این است که این شیوه معماری، داده‌ها، منطق برنامه و رابط کاربری را از هم جدا می‌کند.

ویژگی فریم ورک CodeIgniter–معماری MVC

- ارتقا و نگهداری آسان

همانگونه که قبلا بیان کردیم، ارتقا و نگهداری و استفاده از فریم ورک CodeIgniterبسیار آسان است و دلیل آن نیز این است که این فریم ورک به گونه‌ای طراحی شده است که هر کدام از اجزا می‌توانند به صورت مستقل و بدون اتکای بیش از حد به اجزای دیگر کار کنند.

- مستندات عالی

مزیت دیگر این فریم ورک این است که دارای مستندات فوق‌العاده است و در واقع اینگونه است که اگر با مشکل و سوالی مواجه شده‌اید، به احتمال زیاد شخصی قبلاً با آن مشکل مواجه شده و آن را حل کرده است و شما با اندکی جستجو می‌توانید از آن استفاده کنید.

- امکان یادگیری در زمان بسیار کم

افرادی که با زبان برنامه‌نویسی PHPکدهای خود را مدیریت می‌کردند، می‌توانند در مدت زمان بسیار کوتاهی CodeIgniterرا یاد بگیرند و با استفاده ازآن شروع به توسعه برنامه‌های حرفه‌ای کنند. اما نکته مهم این است که برای استفاده از آن باید با PHPآشنایی داشته باشید.

ویژگی فریم ورک CodeIgniter – یادگیری در زمان کم

- بخش‌های خاص

فریم ورک CodeIgniterدارای بخش‌هایی برای ارسال ایمیل، مدیریت پایگاه داده، مدیریت جلسه (session) و بسیاری از موارد دیگر به شکل و روشی بسیار ساده است.

- امکان ایجاد و دانلود کتابخانه‌ها

اگر کتابخانه‌هایی که به دنبال آنها هستید در لیست شما نباشند، هم می‌توانید آنها را ایجاد کنید و یا اینکه از طریق منابع معتبر دانلود، و به بخش‌های مختلف کد خود اضافه کنید.

و بسیاری از موارد دیگر که همه تلاش می‌کنند تا یک بار دیگر میزان استفاده از PHPبه عنوان گسترده‌تردین زبان سمت سرور را افزایش دهند؛ زبان برنامه‌نویسی PHP، اکنون در رده پنجم محبوب‌ترین زبان‌های سمت سرور است.

فریم ورک CodeIgniterچگونه کار می‌کند؟

همانطور که قبل‌تر اشاره کردیم، فریم ورک CodeIgniterمبتنی بر معماری  MVC(Model View Controller) است و شیوه کار نیز اینگونه است، هنگامی که کاربری به نام احمد، منبعی را درخواست می‌کند، Controller(کنترلر) ابتدا پاسخ می‌دهد؛ کنترلر درخواست کاربر را درک می کند و در صورت لزوم داده های لازم را درخواست می کند.

به عنوان مثال، اگر به دنبال اطلاعات یک مشتری با id= 3هستید، کنترلر درخواست شما را دریافت و سپس از مدل‌های (Model)  CodeIgniterدرخواست می‌کند که کاربر با شناسه ذکر شده را بازیابی کند. مدل، رکورد کاربر خاص را به کنترلر ارجاع می‌دهند و پس از آن کنترلر، نتیجه را به View(نمایش) ارسال می‌کند تا به قالبی که برای انسان خوانا باشد، نمایش داده شود و بعد از آن است که نتایج برای کاربر در مرورگر نمایش داده می‌شود.

تصویری که در زیر مشاهده می‌کنید، نحوه عملکرد فریم ورک CodeIgniterاست.

شیوه کار فریم ورک CodeIgniter

تاریخچه‌ای مختصر از فریم ورک CodeIgniter

2006: اولین نسخه از این فریم ورک منتشر گردید.

2009ExpressionEngine  ورژن دو راه‌اندازی شد.

2014: مالکیت این پروژه به British Columbiaواگذار شد.

2020: نسخه چهارم CodeIgniterمنتشر شد.

2021: نسخه 4.1.4 این فریم ورک منتشر شد.

نکته نهایی

اگر به PHPبه عنوان یک زبان سمت سرور قوی نگاه می‌کنید، آموزش CodeIgniterبه شما کمک خواهد کرد که در مدت زمان کمتری کدهای خود را بنویسید و کدهای شما نیز خوانایی بالایی داشته باشند. برای دریافت اطلاعات بیشتر، با ما همراه باشید.