سرعت وبسایت، یکی از معیارهای گوگل برای رتبهبندی صفحات است
داشتن رتبه بهتر در نتایج جستجو برای هر کسب و کاری بسیار مهم است و باعث میشود که به صورت رایگان و بدون پرداخت هزینه برای تبلیغات، ترافیک بیشتری به سمت وبسایت شما هدایت شود؛ از سوی دیگر یکی از معیارهای گوگل برای رتبهبندی صفحات، سرعت وبسایت است و داشتن هاست لینوکس قوی یکی از استراتژیهای مهم سئو است. در ادامه با ما همراه باشید و درباره تاثیر سرعت هاست بر سئو اطلاعات بیشتری کسب کنید. سرعت وبسایت، یکی از معیارهای گوگل برای رتبهبندی صفحات است.
اما قبل از آن، به توضیح Hostingیا میزبانی وبسایت خواهیم پرداخت.
میزبانی وبسایت چیست؟
وقتی وبسایت خود را طراحی میکنید به بستری نیاز دارید که وبسایت بر روی آن اجرا شود و تمام اطلاعات، از تصاویر گرفته تا متن و کد در آن نگهداری شود. این بستر، یک سرور قدرتمند است که توسط شرکتهای ارائه دهنده میزبانی وب، ایجاد میشود. شیوه کار نیز اینگونه است که وقتی کاربری مانند احمد تقاضای دسترسی به وبسایت شما را داشته باشد، مرورگر او به سرور متصل میشود و اطلاعات درخواست شده را نمایش میدهد. بدون استفاده از خدمات میزبانی به هاست سرعت بالا که متعلق به خود شما باشد، نیاز خواهید داشت تا خدمات را به صورت 24 ساعته ارائه دهد؛ البته این کار به دلیل قیمت بالا و هزینههای تعمیر و نگهداری و اصول امنیتی غیر عملی است.
چگونه سرعت سایت بر سئو تاثیرگذار است؟
در عصر تکنولوژی، همه چیز به سرعت وابسته است، و طبق آمار و ارقامی که هر ساله منتشر میشوند، تاخیر در زمان بارگذاری وبسایت باعث از دست رفتن حجم زیادی از ترافیک خواهد شد. طبق آمار منتشر شده، زمان مناسب برای بارگذاری وبسایت کمتر از 2 ثانیه است و تقریبا یک سوم از کاربران پس از 3 ثانیه انتظار و 90 درصد آنها پس از 5 ثانیه از صفحه مورد نظر خارج خواهند شد. بنابراین گرفتن هاست مناسب، یکی از اولویتهای راهاندازی وبسایت است.
چرا هاست قوی برای سئو بسیار مهم است؟
از نظر رتبه بندی در موتورهای جستجو، هاست قوی و قابل اعتماد برای موفقیت هر کمپین سئو ضروری است. معیار اول الگوریتمهای گوگل برای رتبهبندی، این است که وبسایتها تجربه مناسبی را به کاربر انتقال دهند؛ بنابراین هر وبسایتی که سرعت مناسبی داشته باشد، با پیشرفت در رتبهبندی پاداش داده میشود.
سرعت بارگذاری وبسایت همان اندازه که برای نمایشگرهای دسکتاپی مهم است، در مورد نمایشگرهای موبایل نیز صدق می کند. در واقع و طبق آمار و ارقام منتشر شده، 53 درصد از مشتریان تلفن همراه، اگر وب سایتی بیش از 3 ثانیه طول بکشد، آن را ترک میکنند. علاوه بر این، با توجه به اینکه تقریباً 60 درصد جستجوهای آنلاین از طریق دستگاه های تلفن همراه انجام می شود، گوگل در حال حرکت به سمت اولویتگذاری سرعت نمایش محتوا در نمایشگرهای موبایلی است و سایت هایی را که به بهترین شکل برای دستگاه های تلفن همراه بهینه هستند، در نتایج برتر نشان خواهد داد.
اگر یک وب سایت برای بازدیدکننده کند باشد، برای یک خزندهای گوگل، که وظیفه دارند اطلاعات وبسایتها را جمعآوری کنند، نیز کند خواهد بود، هر چه مدت زمان بیشتری طول بکشد تا سایت شما ایندکس شود، بیشتر طول میکشد تا در نتایج موتورهای جستجو نمایش داده شود.
چگونه سرعت هاست بر سرعت وبسایت تاثیرگذار است؟
انتخاب نوع هاست یک از کارهایی است که باید قبل از راهاندازی وبسایت انجام دهیم، انواع مختلفی از هاستها مانند هاست دانلود، که مناسب وبسایتهایی است که فایلهای دانلودی زیادی دارند، هاست وردپرسی که برای ارائه عملکرد بهتر وبسایتهای طراحی شده با سیستم مدیریت محتوای وردپرس ایجاد شده است، هاست ووکامرس که برای فروشگاههای اینترنتی که با استفاده از وردپرس پیادهسازی شدهاند و از افزونه ووکامرس برای مدیریت محصولات خود استفاده میکنند، مناسب است و انواع دیگر اشاره کرد.
سرعت هاستبه این دلیل مهم است که خود هاست، مجموعهای از سیستمهای کامپیوتری قدرتمند با ویژگیهای مختلف است و هر چه سرعت ارسال اطلاعات برای مرورگر، پس از درخواست بیشتر باشد، سرعت وبسایت نیز بیشتر خواهد بود.
در واقع شرکت ارائه دهنده میزبانی وب با ارائه هاست قوی و با تمرکز برSEO، شناسایی سایت شما را برای موتورهای جستجو آسان تر میکند. و با ارائه راهحلهای فنی مناسب مانند بهینه سازی تصاویر، اطمینان از ساختارURL مناسب و سایر موارد دیگر برای بهبود سرعت وبسایت شما تلاش میکند.
میزبانی اختصاصی و میزبانی مشترک، کدام یک مناسب است؟
اگر تمایل به استفاده از میزبانی مشترک (shared hosting) دارید باید بدانید که منابع سرور بین وبسایتهای مختلف تقسیم میشوند و اگر هر یک از این وب سایتها افزایش ترافیک را داشته باشد، میتوانند از باقیمانده پهنای باند و رم موجود استفاده کند، بنابراین بر عملکرد سایت شما تأثیر منفی می گذارد.
با این حال، با دسترسی به یک سرور اختصاصی (Dedicated server)، تمام منابع متعلق به شما خواهند بود. در حالی که هر سرور محدودیتی برای مقدار حداکثر رم و پهنای باندی که در اختیار شما قرار خواهد داد، دارد، بسیار بعید است که شما هرگز به آن آستانه برسید. نتیجه این است که سرور در تلاش برای پردازش هزاران درخواست مختلف به طور همزمان گرفتار نمی شود و می تواند با سرعت مطلوب کار کند.
اما باید به این نکته اشاره کرد که هاست قوی به معنی هاست اختصاصی نیست و با توجه به وبسایتی که دارید، میزبانی مشترک هم میتواند نیاز شما را برطرف سازد. اما باید پذیرفت که گوگل از سرعت صفحه به عنوان سیگنال رتبهبندی استفاده میکند، دلیل قانعکنندهای که باعث میشود به دنبال هاست قوی برای میزبانی وبسایت و اجرای استراتژی سئو خود باشیم.
نکته نهایی
هر چه وبسایت شما سرعت بهتری داشته باشد، با سرعت بیشتری توسط موتورهای جستجو شناسایی خواهد شد و از سوی دیگر، چون محتوا سریعتر برای کاربران نمایش داده میشود، پس کاربران کمتر وبسایت شما را ترک خواهند کرد و سیگنالهایی مبنی بر نامناسب بودن محتوا برای موتورهای جستجو ارسال نخواهد شد.
از سوی دیگر سرعت وبسایت به سرعت هاست نیز وابسته است و در واقع هر چه هاست خود را دقیقتر و با توجه به نیاز وبسایت خود انتخاب کنید، سرعت بارگذاری صفحات وبسایت نیز بیشتر خواهد بود.
پس پاسخ به این سوال که چگونه هاست قوی بر سئو، تاثیرگذار است، بسیار آسان و کوتاه است؛ به این دلیل که سرعت هاست یکی از عوامل تاثیرگذار بر سرعت بارگذاری صفحات است و سرعت بارگذاری صفحات نیز یکی از معیارهای مهم سئو میباشد.