بدون شک کسب اعتماد مشتری و بدست آوردن اعتماد وی نسبت به کسب و کار شما و به طبع آن وبسایت مربوط به آن از مهمترین اولویت های دنیای تجارت امروز میباشد. یکی از بهترین راه های رسیدن به این مهم استفاده از رمزنگاری SSL بر روی وبسایت شما میباشد که به داشتن ارتباطی امن منجر شده که باعث حفاظت از اطلاعات شخصی بازدیدکنندگان وب سایت میگردد. اما SSL چیست و چگونه می بایست از گواهینامه SSL استفاده کرد؟ در ادامه به معرفی آن پرداخته و در مورد قیمت SSL و نحوه خرید سرویس SSL نیز صحبت خواهیم کرد.
گواهینامه SSL چیست؟
SSL مخفف "لایه امن سوکت ها" بوده و یک پروتکل برای رمزنگاری ترافیک اینترنت و تایید هویت سرور میباشد. بدون SSL هر شخصی امکان دسترسی و خواندن اطلاعات ارسالی کاربر به سرور نظیر اطلاعات بانکی و گذرواژه ها را خواهد داشت. به همین دلیل است که امروزه همه وبسایت ها ملزم به داشتن گواهینامه دیجیتال SSL هستند.
گواهینامه های SSL اجازه انتقال وب سایت ها را از پروتکل HTTP به پروتکل امن تر HTTPS را صادر میکنند. فایل دیتا گواهینامه SSL هر وبسایت در سرور مبدا آن ذخیره میگردد و حاوی کلید عمومی و هویت آن وب سایت به همراه اطلاعات مربوطه آن میباشد. هر دستگاهی که قصد ارتباط با سرور مبدا را داشته باشد، به این فایل رجوع کرده تا کلید عمومیآن را گرفته و هویت سرور را تایید کند. لازم به ذکر است که کلید خصوصی هر وب سایت به صورت محرمانه و در مکانی امن باقی میماند.
گواهینامه SSL دارای چه اطلاعاتی است؟
هر گواهینامه SSL شامل موارد زیر میباشد:
- نام دامنه ای که گواهینامه برای آن صادر شده است
- نام شخص، شرکت یا دستگاهی که این گواهینامه برای آن صادر شده است
- نام مقام مسئول صادر کننده گواهینامه
- امضا دیجیتال صادر کننده گواهینامه دیجیتال
-زیر دامنه های مربوطه
- تاریخ صدور گواهینامه
- تاریخ انقضا گواهینامه
- کلید عمومی
خرید سرویس SSL
کنترل هزینه همواره یکی از دغدغه های کاربران بوده است. به همین دلیل قیمت SSL همواره از اهمیت بالایی نزد کاربران هنگام انتخاب نوع گواهینامه برخوردار است. پیش از خرید سرویس SSL متقاضی میبایست نوع سرویس و گواهینامه مورد نظر خود را انتخاب نماید. از به طور کلی شش نوع گواهینامه SSL وجود دارد که در زیر به معرفی هر کدام از آنها میپردازیم.
1گواهی اعتبارسنجی گسترده (EV)
گواهی اعتبارسنجی گسترده یا Extended Validation Certificate بالاترین رتبه را در میان گواهینامه ها داشته و برای آن دسته از کسانی که قیمت SSL برایشان چندان مهم نیست، مناسب است چرا که گران ترین آن ها میباشد. برای اخذ این گواهینامه صاحب وبسایت میبایست اثبات کند که حقوق انحصاری آن دامنه و همچنین کسب و کار را در اختیار دارد. به واسطه گران بودن و طولانی بودن فرآیند تایید این نوع گواهینامه، اغلب وبسایت های رده بالا نظیر بانک ها و بیمارستان ها که با اطلاعت شخصی کاربران و همچنین پرداخت های آنلاین سر و کار دارند اقدام به اخذ چنین گواهینامه ای میکنند.
2گواهینامه اعتبارسنجی سازمانی (OV)
استفاده اصلی گواهینامه اعتبارسنجی سازمانی یا Organization Validated Certificate رمزنگاری اطلاعات حساس در هنگام تراکنش ها میباشد. گواهینامه سازمانی نیز همانند گواهینامه گسترده از اطمینان بالایی برخوردار بوده و برای تایید اعتبار کسب و کار نیز استفاده میگردد. این گواهینامه اغلب برای شرکت های تجاری که حفظ وجهه عمومیبرای آنها مهم است صادر میگردد. فرآیند اخذ این گواهینامه هم مانند گواهینامه گسترده نسبتا طولانی بوده و صاحب دامنه نیاز به اثبات دارا بودن حقوق دامنه را دارد.
3گواهی اعتبار سنجی دامنه (DV)
در مقایسه با باقی گواهینامه های SSL، گواهی اعتبارسنجی دامنه یا Domain Validated Certificates دارای اطمینان کمتری بوده و از حداقل میزان رمزنگاری برخوردار هستند. همچنین قیمت SSL در این نوع گواهی نامه کمتر از دو نوع قبلی می باشد. فرآیند اخذ این گواهینامه محدود به پاسخگویی صاحب دامنه به ایمیل یا تماس تلفنی به منظور اثبات مالکیت آن میباشد. مدت زمان اخذ این گواهینامه به مراتب کوتاه تر از دو گواهینامه قبلی بوده و برای کاربرانی که دنبال اساسال ارزان هستند، مناسب میباشد. این گواهینامه اغلب توسط وبلاگ ها یا وبسایت های خبری مورد استفاده قرار میگیرد چرا که این وبسایت نیاز به جمع آوری اطلاعات اضافی از کاربران را ندارند.
4گواهینامه SSL از نوع Wildcard
گواهینامه های Wildcard برای هر دو نوع گواهینامه های OV و EV در دسترس می باشد. از این گواهینامه برای امن کردن یک دامنه و چندین زیردامنه مربوطه استفاده میگردد. مزیت اصلی خرید یک گواهینامه wildcard به ارزانتر بودن آن نسبت به خرید چندین گواهینامه جدا برای هر یک از زیر دامنه ها برمیگردد.
گواهینامه های wildcard یک ستاره را به عنوان بخشی از نام معمول خود دارند. این ستاره نماینده هر زیردامنه موثق با یک دامنه پایه مشترک میباشد.
5گواهینامه SSL چند دامنه ای (MDC)
یک گواهینامه چند دامنه ای یا Multi-Domain SSL Certificate توانایی امنیت بخشی به ۱۰۰ نام دامنه و زیردامنه توسط یک گواهینامه را دارد. گواهینامه های OV، EV و Wild Card همگی توانایی ارتقا یافتن به این گواهینامه را دارا میباشند. در زیر برای مثال یک نمونه از استفاده این گواهینامه آورده شده است.
قیمت SSL
برای خرید سرویس SSL برای متقاضیان در ایران دو راه وجود دارد. یکی اقدام از طریق وبسایت های معتبر مربوطه بین المللی که در این روش نیاز به داشتن حساب بانکی در یکی از بانک های خارج از کشور و پرداخت ارزی است. در این روش قیمت SSL به واسطه نرخ ارز ممکن است کمی بیشتر از روش دوم که در ادامه به آن خواهیم پرداخت، باشد. اما برخی از وبسایت های ایرانی نیز این امکان را برای کاربران نیز فراهم نموده اند. بسته به اینکه کدام مرجع را برای خرید گواهینامه SSL خود انتخاب میکنید هزینه ها متفاوت میباشند. همچنین قیمت نصب SSL عموما رایگان میباشد.
برخی وبسایت ها نظیر Cloudflare و Lets encrypt، برای کاربران SSL رایگان عرضه میکنند بدین صورت که این پلن ها به صورت اشتراکی بوده نیاز به تمدید 3 ماهه دارند. لازم به یادآوری است که در پلن های اشتراکی امکان دریافت نماد الکترونیک بر روی SSL اشتراکی وجود ندارد.
قیمت SSL برای گواهینامه استاندارد دامنه (DV) چیزی در حدود یکصد و پنجاه هزار تومان می باشد. لازم به ذکر است که برای اخذ گواهینامه Wildcard بر روی گواهینامه DV سالانه مبلغ یک میلیون تومان به این عدد اضافه میشود. همچنین به اضافه هر دامنه اضافه به منظور تبدیل گواهینامه به نوع MDC مبلغ صد و بیست هزار تومان گرفته میشود.
برای گواهینامه سازمانی یکساله ، قیمت SSL هشتصد و بیست هزار تومان بوده و به ازای هر دامنه اضافه عدد هفتصد و هشتاد هزارتومان به این مبلغ اضافه میگردد. علاوه بر این گواهینامه wildcard سازمانی حدود دو برابر DV بوده و قیمت SSL در حدود دو میلیون تومان برای کاربر محاسبه میگردد.
و در نهایت قیمت SSL سالانه در نوع گواهی نامه گسترده EV چیزی در حدود دو میلیون و نهصد و نود هزار تومان میباشد. این گواهینامه همانطور که پیشتر اشاره شد گرانترین گواهینامه SSL موجود میباشد. برای خرید SSL میتوانید به وب سایت هایی نظیر "پارس پک" یا "ایران سرور" رجوع نمایید.