همانطور که مستحضر هستید امروزه تمام کسب و کار ها به صورت آنلاین انجام می شود و اکثر کارفرماها به این نتیجه رسیده اند که نیاز است کاربران را از فضای مجازی به سمت مجموعه ی خود هدایت کنند؛ البته این موضوع صرفا از دیدگاه کارفرمایان دنبال نمی شود بلکه کاربران در شبکه اجتماعی به دنبال شرکت یا مجموعه ای برای دریافت خدمات مربوطه هستند، بنابراین اشخاص حقوقی و یا حقیقی از راه شبکه های اجتماعی به دنبال کسب درآمد هستند و همواره در تلاشند با استفاده از روش های مختلف اقدام به جذب مخاطب هدفمند خود کنند اما در برخی موارد تنها شبکه های اجتماعی کافی نیست بلکه نیاز است مشتریان را به یک پورتال یا وب سایت متصل کنید و با در اختیار گذاشتن امکانات متعدد و همچنین شرایط خرید منعطف کاربران را از فروشگاه یا مجموعه راضی نگه دارید که مطمئنا انجام این کار نیازمند تیم حرفه ای است.
به طور کلی برای اولین قدم نیاز است که نسبت به ثبت دامنه فارسی اقدامات لازم را انجام دهید، شاید از خود بپرسید که منظور از ثبت دامنه فارسی چیست؟ ما در این مقاله به توضیح و بررسی در این خصوص خواهیم پرداخت و اگر نیاز به کسب اطلاع بیشتر داشته باشید پیشنهاد می گردد که از مشاورین مربوطه کمک گرفته و درخواست ثبت نام دامنه مورد نظر را داشته باشید، البته به شرطی که این نام به وسیله ی سایر افراد رزرو نشده باشد که حتی علاوه بر پسوند خود نام هم می تواند فارسی باشد که شاید این موضوع برای بسیاری از کاربران عجیب به نظر می رسد.
منظور از ثبت دامنه فارسی چیست؟
زمانی که صحبت از ثبت دامنه فارسی می شود یعنی شما برای کسب و کار خود یک نام را در نظر گرفته اید و قصد دارید نام مورد نظر را برای خود رزرو کنید تا سایر افراد از این اسم استفاده نکنند؛ اما ممکن است در هنگام ثبت دامنه فارسی به مشکلات زیادی برخورد کنید که یکی از آن ها رزرو دامنه انتخابی به وسیله ی سایر افراد است، به عنوان مثال اگر شما نام آمازون (amazon) را انتخاب کرده باشید در کمال ناباوری مشاهده می کنید که این نام به وسیله یک شرکت دیگری رزرو شده است.
البته این تنها یک مثال بود چرا که همه ی ما با این نام آشنا هستیم و بار ها به گوش ما خورده است اما اگر مثال خیلی ساده تر بزنیم این است که شما در شبکه اجتماعی اینستاگرام اقدام به ساخت حساب کاربری می کنید اما می بینید که اسم و نام خانوادگی شما به وسیله ی سایر افراد رزرو شده است که شما برای رزرو باید از اعداد و در برخی موارد از اشکال هندسی استفاده نمایید تا برنامه اینستاگرام به شما اجازه ثبت دهد.
بنابراین مهم ترین اصلی که باید در انتخاب دامنه فارسی دقت کنید این است که نام کاربری یا اسم انتخابی شما منحصر به فرد باشد.
دامنه فارسی چیست؟
مطمئنا تا به امروز دامنه های .irبه گوش شما خورده است و بسیاری از افراد فکر می کنند تنها دامنه .comمهم و امن هستند اما بهتر است در این قسمت به توضیح مختصری در مورد پسوند ها و معانی آن ها بپردازیم و متوجه شویم که اگر پسوند یک دامنه متفاوت بود ممکن است که حوزه ی کاری مرتبط با خود دامنه را خریداری کرده باشد اما این موضوع نمی تواند ثبت دامنه فارسی را زیر سوال ببرد چرا که با استفاده از دامنه های فارسی می توانید در هر زمینه ای فعالیت کنید اما این موضوع در ORGیا INFOکاملا متفاوت است.
به طور کلی هر کشور پسوند مختص به خود را دارد که به شرح زیر است:
- ایران -> .ir
- هند -> .in
- ایتالیا -> .it
- ژاپن -> .jp
- اسپانیا ->.es
- امارات متحده عربی -> .ae
- استرالیا -> .au
همانطور که مشاهده می کنید هر کشور پسوند منحصر به فرد دارد که اگر می خواستیم در کشور های معرفی شده اقدام به ثبت دامنه کنیم از پسوند های معرفی شده استفاده می کردیم، بنابراین با توجه به اینکه در ایران زندگی می کنیم بیشتر کسانی که قصد خرید دامنه داشته باشند از .irاستفاده می کنند؟
ثبت دامنه فارسی بهتر است یا دامنه های بین المللی؟
بسیاری از افراد بر این باورند که دامنه های بین المللی مانند دامنه های .com ، .org، .netو ... تنها دامنه های معتبر هستند که می توان با آن ها کسب و کار را شروع کرد؛ قطعا در اختیار داشتن چنین پسوندی می تواند برای کسب و کار شما مفید واقع شود اما دلیل نمی شود که دامنه ی داخلی را خریداری نکنید چرا که ممکن است کاربران داخلی نام وب سایت شما را کپی کرده و برای خود برنامه ی دیگری ریخته باشند که مطمئنا می تواند اثرات منفی بر کسب و کار شما داشته باشد.
شاید بهتر باشد به روش ساده تری این موضوع را بیان کنیم، زمانی که قصد خرید دامنه را داشته باشید بهتر است که پسوند های بین المللی و داخلی را خریداری کنید، حتی بسیاری از شرکت ها نام های مشابه دامنه را با پسوند های مختلف خریداری می کنند که کاربران نتوانند برند آن ها را کپی کنند، بنابراین خرید دامنه فارسی می تواند کمک بسیاری به شما کند، نکته ی دوم این است که ما با IPایران در حال جستجو در اینترنت هستیم و اگر از پسوند فارسی استفاده کنیم سایت های فارسی بهتر به نمایش در می آیند و به ما کمک می کنند که با قدرت بیشتری در گوگل خودنمایی کنیم.
برای ثبت دامنه باید چه مدارکی ارائه دهیم؟
به طور کلی برای ثبت دامنه فارسیبهتر است که مدارک زیر را برای ارائه آماده کنید که البته ارائه مدارک به دو صورت مدارک حقوقی و حقیقی تقسیم می شوند که برای ثبت نام هر یک از آن ها نیاز به مدارک مختص به خود است که البته نیاز به آماده سازی مدارک مشترک هستند که به شرح زیر است:
- شناسنامه
- کارت ملی
- کد پستی
- آدرس
- شماره تماس
- نام پدر
- ایجاد سوال و جواب امنیتی
البته موارد ذکر شده تنها برای شخص حقیقی می تواند کاربرد داشته باشد اما اگر قصد خرید دامنه برای شخص حقوقی داشته باشید نیاز است که به یک سری از سوالات حقوقی پاسخ داده و مدارک حقوقی خود را آماده کنید که زیاد پروسه طولانی برای ثبت دامنه به نظر نمی رسد.
پیشنهاد می گردد اگر نام خاصی به ذهنتان خطور کرده همین حالا آن را رزرو کنید که ممکن است روزی به کار شما بیاید، فرض کنید ایده ای برای آینده ی خود در نظر گرفته اید، اگر این ایده یا نام سایت رزرو نشود مطمئنا در آینده به مشکل بر خواهید خورد.