ورود به پشتیبانی نرم افزار

ورود به پشتیبانی میزبانی


 

تفاوت هارد SSD و HDD در چیست ؟

تفاوت هارد SSD و HDD در چیست ؟

امروزه کاربران برای اینکه سرعت سیستم کامپیوتری و یا لپ تاپ خود را بالا ببرند، اقدام به ارتقا اجزای سیستم خود می کنند و در این راه هزینه های زیادی را می پردازند؛ همچنین در هنگام خرید یک سیستم جدید هم به نوع و کیفیت اجزای سیستم توجه خاصی دارند. هارد ها از اجزای مهم کامپیوتر می باشند که در انواع هارد SSD و  HDD در بازار موجود هستند؛ افراد در هنگام خرید و یا ارتقا سیستم خود، باید بر اساس نیازی که دارند، به نوع آن توجه کنند. حال این سوال ممکن است برای شما پیش آید که با وجود این دو نوع هارد SSD و HDD، کدام یک از آن ها، برای خرید، از نظر اقتصادی به صرفه تر بوده و همچنین از سرعت، کارایی و امنیت بیشتر و بهتری برخوردار است؟ و در حالت کلی، کدام یک از آنها ارزش خرید بیشتر و بالاتری دارند؟

ما در این مقاله به مقایسه انواع هارد می پردازیم و امیدوار هستیم این مطالب بتوانند پاسخ سوال های شما در رابطه با تفاوت هارد SSD و HDD را بدهند؛ اما نمی توانیم به طور دقیق به شما بگوییم که کدام یک از انواع هارد برای خرید بهتر است؛ بلکه شما باید بسته به نیاز و بودجه ای که برای این کار در نظر گرفته اید اقدام به انتخاب و خرید کنید. پس در ادامه با ما همراه باشید...

HDD چیست؟

HDD مخفف عبارت Hard Disk Drive می باشد. این تکنولوژی در حدود شصت سال قدمت داشته و یک حافظه دائمی، برای  ذخیره داده ها و اطلاعاتی که در کامپیوتر پردازش می شوند، محسوب می شود. از مزایای  این دیسک ها آن است که با وجود قیمت پایین، توانایی ذخیره حجم بالایی از اطلاعات را دارند(در واقع قیمت پایین آن  باعث شده که کماکان در حال رقابت با هارد SSD که از سرعت بالاتری برخوردار است باشد)؛ همچنین طول عمر بسیار بالایی ( عموما به اندازه طول عمر خود کامپیوتر) دارند.

طریقه کار هارد HDD نیز به این صورت است که اطلاعات وارده به کامپیوتر را بر روی سطحی مغناطیسی که در دیسک های خود دارد (پلاتر) حفظ و ذخیره می کند، بدین طریق که اطلاعات از طریق بازویی مکانیکی و متحرک که با نام « هد » شناخته می شود، بر روی  پلاتر ذخیره می شوند؛ همچنین نیروی برق نیز از طریق برد، به هد و پلاتر رسانده می شود.

همانطور که قبلا هم گفته شد، هارد دیسک ها از جمله ابزار های  ذخیره سازی دائمی در کامپیوتر ها هستند. این اصطلاح بدین معنا است که حتی پس از قطعی  جریان برق نیز اطلاعاتی که در آن ذخیره شده اند حذف نشده و در آن باقی خواهند ماند. سرعت چرخش پلتر نیز امروزه در آن ها چیزی بین 5400 تا 15000 دور در دقیقه است. این هارد دیسک ها امروزه هم به صورت اکسترنال و هم اینترنال و در سایز های 2.5 و 3.5 اینچی در بازار وجود دارند.

هارد SSD

هارد SSD چیست ؟

SSD مخفف عبارت Solid State Drive است که به  معنای دیسک حالت جامد می باشد. هارد SSD در واقع یک نسخه با ابعادی بزرگ تر و پیشرفته تر از  فلش مموری می باشد و بر خلاف  هارد HDD در آن هیچ بخش متحرکی وجود ندارد؛ همچنین هارد SSD همچون فلش مموری ها بر پایه گیت های NAND ساخته شده است. با این وجود، کماکان کارایی آن با هارد HDD یکسان است.

از جمله تفاوت های آن ها در این است که این نوع هارد، در مقایسه با هارد HDD از سرعت نوشتن و خواندن بیشتری برخوردار است؛ همچنین همانطور که از قبل گفته شد، هیچ عضو مکانیکی بخصوصی ندارند و از مغناطیس برای نوشتن و ذخیره سازی داده ها استفاده نمی کنند، بجای آن، داده ها را در  یک سری میکروچیپ ذخیره می کند؛ این امر باعث شده که سرعت بسیار بیشتری در مقایسه با هارد HDD داشته باشند.

امروزه اکثر کامپیوترها و لپ تاپ های گران قیمت، از هارد SSD استفاده می کنند؛ همچنین به لطف وجود درگاه های ساتا، می توان در لپ تاپ های قدیمی نیز از هارد SSD استفاده نمود. هارد SSD در مقایسه با هارد HDD، معمولا ابعادی بسیار کوچکتر دارد.

تفاوت های هارد SSD و HDD

دسترسی به اطلاعات : اولین و مهمترین نکته ای که در هنگام خرید هارد باید به آن توجه نمود، سرعت انتقال اطلاعات در آن است. نکته ای که در این رابطه باید به آن توجه داشت، آن است که هارد های HDD یک قطعه متحرک با نام هد دارند که با سرعتی بالا، اطلاعات را بر روی صفحه مغناطیسی لپتر read و write میکند؛ و هارد HDD برای دست یافتن به اطلاعات باید منتظر بماند تا سرعت گردش پلتر به یک حد کافی برسد.

 در حالی که هارد SSD برای خواندن اطلاعات به هیچ کدام از موارد بالا نیاز نداشته و می تواند مستقیما به اطلاعات دسترسی داشته باشد؛ در نتیجه سرعت بوت شدن و به اصطلاح بارگذاری سیستم را تا حد زیادی کم کرده و در پی آن، سیستم عامل با سرعتی بالاتر ران میشود.

هارد SSD

طول عمر و اطمینان در ذخیره سازی : مقاومت هارد SSD، برای ذخیره سازی و محافظت از اطلاعات، در مقایسه با HDD ها، حدودا 2 برابر بیشتر است؛ همچنین طول عمر SSD ها حدود 1 میلیون و 200 هزار ساعت و HDD ها هم حدودا 600 هزار ساعت تخمین زده شده است.

مصرف نیرو : از لحاظ میزان مصرف انرژی برق، هارد SSD  ها، چیزی در حدود 4 وات نیرو مصرف می کنند که این میزان در هنگامی که از آن استفاده نمی شود، به 2 وات می رسد؛ در حالی که هارد HDD ها، حدودا 6 وات نیرو مصرف می کنند.

مقاومت در برابر ضربه : هارد HDD به دلیل داشتن پلاتر، هد و قطعات حساس دیگر، در مقابل هرگونه ضربه و تکان و لغزشی، به خصوص در حین کار کردن، حساس است؛ اما SSD ها این مشکل را نداشته و به بیانی دیگر، یک تکنولوژی کاملا متفاوت در آن ها استفاده شده است. این تکنولوژی، همانطور که پیشتر به آن اشاره شد، مشابه تکنولوژی به کار رفته در فلش مموری ها است؛ یعنی بر پایه گیت های NAND ساخته شده و هیچ بخش متحرکی در آن وجود ندارد و تقریبا ضد ضربه است(اطلاعات درون IC هایی که با گیت های NAND ساخته شده اند نگهداری می شوند).

اختلاف وزن انواع هارد : تفاوت دیگری که در این میان وجود دارد، اختلاف وزن این دو نوع هارد است؛ هارد SSD چیزی حدود 80 گرم وزن دارد، در حالی که هارد HDD وزنی در حدود 750 گرم داشته و بسیار سنگین تر است. این اختلاف وزن، از نظر تعیین میزان وزن لپ تاپ ها و همچنین فضایی که از محیط سیستم اشغال می کنند، حائز اهمیت است.