پورتال سازمانی آریانیک (راه اندازی و طراحی پرتال سازمانی)
پورتال سازمانی آریانیک ؛ سازمان خود را مدیریت کنید
پورتال سازمانی آریانیک با نام تجاری HighPortal اولین و تنها پورتال سازمانی در کشور است که با دو زبان ASP و Java برنامه نویسی شده و با امکانات کاربری فوق العاده از سال 1385 در اختیار بازار انفورماتیک کشور قرار گرفته است . این محصول نرم افزاری ،کاملا بومی و ایرانی بوده که نقش پر رنگی در خصوص ارائه خدمات دولت الکترونیک در کشور داشته است.
- امکان گسترش نرم افزار توسط کاربران (SDK-JSR)
- طراحی شده به دو زبان ASP . NET و J2EE
- بخش صفحه شخصی کاربران
- برقراری ارتباط کامل با تمامی بانک های اطلاعاتی در خصوص فرم ساز، گزارش ساز و فرآیند ساز
- پشتیبانی کامل از AJAX
- معماری چند لایه و محیط کاملا فارسی بالا
- پشتیبانی از کلیه زبان های دنیا
- پشتیبانی از امضا دیجیتال (PKI)
- بکاپ گیری اتوماتیک
- قابلیت اتصال به تمامی برنامه های تحت وب
پکیج ها
در ذیل تعدادی از پکیج های نرم افزار HighPortal با برخی از امکانات جهت تهیه برای سازمان شما آورده شده است
ویژگی های پورتال سازمانی آریانیک
پورتال وظیفه ارائه خدمات درون سازمانی و برون سازمانی را به عهده داشته و مجری ایجاد سامانه های تحت وب بوده که طراحی سایت و به روز رسانی محتوای آن نیز بخش دیگری از امکانات پورتال سازمانی آریانیک است. پورتال جاوا، در پلتفرم متن باز و مستقل از بستر تولید شده است. این محصول کاملا منطبق با مصوبات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به موضوع مهاجرت سیستم های نرم افزاری به بستر های متن باز، می باشد.
طراحی پورتال سازمانی
جهت خرید پرتال سازمانی به عنوان مسئول آی تی یک سازمان باید توجه داشته باشید که یک پورتال سازمانی چه ویژگی هایی دارد؟ بهترین پورتال های سازمانی آنهایی هستند که علاوه بر رعایت استاندارد های طراحی پورتال سازمانی و همینطور رعایت استاندارد های امنیتی, تمام نیاز های موجود در سازمان را برطرف کنند. پورتال سازمانی آریانیک یکی از آیتم های منتخب طراحی پورتال سازمانی است که با ارائه نمونه پورتال سازمانی خود در طی 20 سال گذشته توانسته توجه بسیاری از سازمان های دولتی و خصوصی را به خود جلب کند.
طراحی پورتال سازمانی بیش از پیش در سازمان ها و ارگان های دولتی و خصوصی احساس میشود. استفاده از هوش مصنوعی در طراحی پورتال سازمانی نکته ای کلیدی در جهت هوشمندسازی سازمان هاست. مناسبات و ارتباطات درون سازمانی ممکن است گاها به حدی پیچیده شود که مدیریت و هماهنگ سازی همه فرایند ها باهم دشوار بنظر برسد. پورتال سازمانی تمامی این وظایف را به عهده گرفته و امکانات ویژه ای در اختیار سازمان قرار خواهد داد.
شرکت طراحی پرتال سازمانی آریانیک
انتخاب یک شرکت تولیدکننده نرم افزار جهت تولید و استقرار نرم افزار پرتال سازمانی یکی از دغدغه های مهم یک سازمان خصوصی یا دولتی است. پشتیانی نرم فزاری، بروز بودن قابلیت های سیستمی و قابلیت توسسعه از جمله ویژگی هایی است که در انتخاب یک شرکت طراحی پورتال سازمانی مد نظر قرار میگیرد. آریانیک با سابقه بیش از 20 سال در زمینه طراحی و توسعه پرتال سازمانی توانسته هزاران شرکت و سازمان را در مدیریت فرایند های سازمان ها یاری دهد.
معرفی پورتال و اهمیت آن در سازمان ها
پورتال های سازمانی یکی از ابزارهای بسیار جذاب و کاربردی در دنیای فناوری و اطلاعات به شمار می روند. این پلتفرم درگاه ورود به اطلاعات منسجم بوده و کمک می کند تا کاربر وارد فضایی شود که با خواسته اش مرتبط است. کلمه"پورتال سازمانی" یا organizational Portal"" یک نوع سایت یا سیستم مبتنی بر وب است. این برنامه برای دسترسی به اطلاعات و ارتباط نقش های مختلف در یک سازمان استفاده می شود. این پلتفرم متشکل از ابزارها و اطلاعاتی هستند که اعضاء و کارمندان سازمان برای انجام کارهای روزمره و هماهنگی های بیشتر نیاز دارند.
انواع پورتال و قابلیت های آن
پورتال سازمانی برای ارائه اطلاعات مفید، خدمات مؤثر و ارتباطات درون سازمانی مورد استفاده قرار می گیرد. پورتال ها بر حسب نیازهای سازمان متنوع هستند و بر پایه ی کارکردها و چشم انداز کارکنان ساماندهی می شوند. برخی از انواع پورتال های سازمانی عبارتند از: پورتال محتوا، پورتال کارمندان، پورتال خریداران، پورتال همکاران تجاری. این پلتفرم ها بر اساس خصوصیت ها و نیازهای خاص سازمان ها تنظیم و طراحی میشوند. این پورتال ها قابلیت های متعددی دارند که در این بخش چند نمونه از این قابلیت ها را ذکر می کنیم.
· سیستم مدیریت محتوا (مانند وردپرس یا جوملا )که برای نشر اطلاعات و مدیریت محتوای وب کاربرد دارد .
· سامانه مدیریت ارتباط با مشتریان یا (CRM) برای ایجاد هماهنگی با مشتریان
· سیستم های برنامه ریزی کاربردی برای ارتباط و هماهنگی با مدیران پروژه
· سامانه مدیریت داکیومنت (مثل Share Point ) برای مدیریت اسناد و اطلاعات سازمانی
· سامانه اعلام و گزارش های تحلیلی برای نشان دادن داده های آماری و کارکرد سازمان .
مزایای استفاده از پلتفرم سازمانی
یکی از مهمترین مزایای استفاده از پورتال سازمانی این است که کلیه ی اطلاعات و داده های سازمان در یک مکان در دسترس است. از این رو کلیه کارکنان و اعضاء سازمان می توانند به راحتی به اطلاعات دسترسی داشته باشند. در این قسمت به برخی از مزایای مهم پلتفرم های سازمانی اشاره می کنیم. از دیگر مزایای استفاده از این برنامه می توان به رضایت مندی کارکنان، تسهیل تعاملات، گسترش امکانات و قابلیت سفارشی کردن برنامه اشاره کرد.
طراحی و ساخت پورتال
برای طراحی و ساخت پورتال های سازمانی از برنامه های رایج مانند share Point , Word press استفاده می شود. این ابزار ها خدمات زیادی برای طراحی و مدیریت یک پورتال ارائه می دهند. ساخت و طراحی پورتال های سازمانی در چند مرحله صورت می گیرد. مراحلی که باید در طراحی یک پورتال سازمانی مد نظر داشت به شرح زیر می باشد:
- مرحله اول: شناخت وظایف و نیاز سازمان مذکور است. در این مرحله نوع اطلاعات، ابزار ها و امکانات ضروری برای افراد سازمان بررسی می شود.
-مرحله دوم: بررسی نیازمندی های ضروری سازمان است. اطلاعات به دست آمده در این مرحله معیار انتخاب ابزار و تکنولوژی مناسب برای ساخت و طراحی می باشد. مثلا اگر سیستم های مدیریت محتوا یا (CMS) قوی باشد، انتخاب ابزار Word Press یا Drupal مناسب تر است. از اقدامات مهم دیگر در طراحی یک پورتال، معماری سامانه، بر اساس نیازها است. باید معماری سامانه کاملا قابل قیاس و انعطاف پذیر باشد .
-مرحله سوم: بعد از انتخاب ابزارها و برنامه ها باید شروع به پیاده سازی پورتال نمود. این مرحله شامل برنامه نویسی، طراحی رابط کاربری، ایجاد پایگاه داده و سایر خدمات مربوطه می باشد.
تفاوت وب سایت و پورتال
شاید بپرسید چه تفاوتی بین پورتال و وب سایت وجود دارد؟ برای پاسخ به این سوال باید خصوصیات و مشخصات پورتال سازمانی را شرح داد. مهمترین و جذاب ترین ویژگی پورتال محوریت کاربر، راهنمایی و حفظ ارتباط با او می باشد.
ویژگی های پورتال سازمانی
به عنوان مثال فرض کنید به دنبال مطلبی در زمینه طراحی صنعتی هستید. با کمی بررسی در اینترنت به مواردی برخورد می کنید که شامل اطلاعاتی پراکنده در سایت هاست . در حالیکه پورتال های جامع و کاملی در زمینه طراحی صنعتی وجود دارد، که این پورتال ها به صورت هدفمند برای کاربران طراحی شده است. در این پورتال ها اطلاعاتی است که بصورت انسجام یافته جمع آوری شده و در اختیار کاربران قرار دارد. مهمترین و عمده ترین تفاوت میان وب سایت و پورتال همین انسجام اطلاعات می باشد.
هدف از طراحی یک پلتفرم (پورتال)
اهدافی که باعث طراحی یک پلتفرم سازمانی می شود متعدد است. این اهداف می تواند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم بر روی کارکرد و گسترش سازمان تاثیر بگذارد. در این بخش به ذکر چند هدف عمده از تشکیل پورتال می پردازیم:
- دسترسی آسان به اطلاعات: تشکیل بخشی مرکزی برای دسترسی به اطلاعاتی که مورد نیاز اعضاء و کارمندان یک سازمان است .
- تسریع روند کاری: تشکیل فضایی مجازی برای هدایت پروژه ها ، انجام مسئولیت ها و ارتباطات منسجم به منظور تسریع روند کاری
- بهبود همکاری و هماهنگی: بالا بردن همکاری و هماهنگی بین مدیران، اعضاء و بخش های مختلف سازمان
- تحلیل و تجزیه دقیق حین گزارشات: فراهم کردن محیطی برای بررسی داده ها و گزارشات و اتخاذ تصمیمات مطلوب
- بالا بردن امنیت و کنترل دقیق: افزایش امنیت داده ها و کنترل دستیابی به اطلاعات مهم و محرمانه
به طور کلی، هدف از طراحی یک پورتال سازمانی ایجاد محیطی مجازی برای هدایت اطلاعات و تسریع در روند کاری یک سازمان است.