واکاو
از زمان ابلاغیه دولت به ادارات و مراکز دولتی در خصوص پیوستن به سرویس مانیتورینگ سایت واکاو، شرکت فناوری اطلاعات آریانیک داده در راستای برطرف کردن این نیاز دولت، فعالیت تجاری خود را با این سایت برقرار کرده است.
شراکت تجاری آریانیک با واکاو به این معناست که آریانیک به مشتریان خود تضمین میدهد تا با پرداخت مبلغ مجزایی، واکاو آنها نیز چک میشود و در حقیقت با بررسی مشکلات احتمالی سایت و نرم افزارشان، علاوه بر بهبود کسب و کار، امتیاز بالایی را برای آنها به ارمغان میآورد.
واکاو سرعت فراخانی و وضعیت سرویس دهی سایت را در تمام روز میسنجد و به سایتها کمک میکند با استفاده از سرورهای داخل و خارج از کشور، سرویس دهندههای مختلف و شبکه موبایل، سرعت لود شدن، پایداری و ... سایت خود را اندازهگیری کنید.
از نظر بررسیهای واکاو، اگر فاکتورهایی مانند ذخیره و بازیابی اطلاعات را درهارد دیسکها یا سایر ابزارهای ذخیره سازی در نظر بگیریم، زمان پاسخدهی نرم افزار بصورت لگاریتمی تا سرحد از کار افتادن سرویس بیشتر و بیشتر شود. اگر زمان 200 میلی ثانیه را زمانی فرضی به عنوان مقیاس بگیریم، برای پاسخ گویی به تعداد بیشتر کاربر در همین زمان چندین راهکار و بررسیهایی وجود دارد.
سایت واکاو برای بررسی این عوامل و برای بهتر کردن سرعت اجرای نرم افزار منابع مختلفی را بازبینی میکند که در دامه به طور اجمالی سر فصل آنها، در ذیل آورده شده است.
1- افزایش قدرت سخت افزار
برای بهتر کردن سرعت اجرای نرم افزار منابع زیر نیاز به بازبینی دارد.
الف) پردازنده
ب) واسطههای ذخیره و بازیابی اطلاعات
ج) حافظه کوتاه مدت (RAM)
د) افزایش قدرت نرم افزار
ه) افزایش قدرت زیر ساخت شبکه و ارتباطات
و) جمع بندی فاکتورها
2- فاکتورهای ارزیابی
عموماً زمان بارگزاری یک وب سایت بدون توجه به در نظر گرفتن رایانه کاربر نهایی شامل زمانهای زیر می شود که به صورت فهرستوار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. زمان ترجمه آدرس - DNS Time
2. زمان ارسال درخواست - Request Send Time
3. زمان برقراری ارتباط - Connection Time
4. زمان تولید محتوا سمت سرویس دهنده - Wait Time/Page Generation Time
5. تعداد خطاهای اجزای صفحه و پیوندهای شکسته
6. خطای نرم افزاری سمت سرویس دهنده
7. تعداد درخواست
8. فشرده سازی محتویات
9. درخواست از چند دامنه - Cross Domain Requests
10. انتقال درخواست - Request Redirects
11. فشرده سازی معتبر - Valid Compression
12. فشرده سازی نامعتبر = Invalid Compression
13. یکپارچه سازی فایلهای Script
14. یکپارچه سازی فایلهای CSS
15. محاسبه حجم فضای خالی Text/Script Minification
16. حجم کلی صفحه
17. متوسط زمان فراخوانی
18. نسبت متن و تصاویر و اسکریپت
19. ضریب صحت عملکرد
3- روشهای مکمل
همراهی ابزار با یکی از روشهایی که میتواند منجر به شبیه سازی بهتر بازدید در کنار ارزیابی شود، آزمایشهای کنترل راندمان است.
- تست راندمان یا Performance Test
تست performance عملکرد یک نرم افزار را در شرایط خاص بررسی و همچنین ویژگیهای کیفی را ارزیابی می کند. در تست performance اقداماتی که کاربران واقعی میتوانند انجام دهند در نظر گرفته شده و تحت شرایط مورد نظر (مانند تعداد کاربران همزمانی که قرار است یک اقدام انجام دهند) بر روی سیستم در حال آزمایش اعمال میشوند. هدف اصلی تست کارایی برنامههای کاربردی تعیین حداکثر باری است که سیستم میتواند در برابر آن مقاومت کند.
تست کارایی را به منظور دستیابی به این موارد انجام میدهیم:
1. پی بردن به حداکثر تعداد کاربران همزمانی که میتوانند حمایت شوند که "کارایی قابل قبول"ی ارائه میشود.
2. پی بردن به حداکثر تعداد کاربران همزمانی که میتوانند قبل از ایجاد یک شکست حمایت شوند.
3. شناسایی تنگناها در داخل معماری برنامه کاربردی
4. پی بردن به اثر یک نرم افزار یا سخت افزار، بر کارایی کلی برنامه
5. در مقالات تست performance برنامههای کاربردی سه راه اصلی برای تست کارایی توصیف میشود:
6. تست بار(Load Testing): تست بارگذاری به ما اجازه میدهد که کارایی سیستم را براساس رفتار واقعی کاربر اندازه بگیریم. در این نوع تست، کاربران در حال توسعه شبیه سازی میشوند که به صورت دورهای درخواست خود را به برنامه میفرستند. دقت نتایج حاصل از تست کارایی به تشابه بین کاربران شبیه سازی شده و کاربران واقعی بستگی دارد.
7. تست فشار(Stress Testing): تست فشار به ما اجازه میدهد که وضعیت بار نهایی که در آن عملکرد سیستم غیر قابل قبول است را تعیین کنیم. در این نوع از تست کارایی، کارایی سیستم تحت بارهای افزایشی تدریجی اندازه گیری میشود. این به آزمون کنندگان کمک میکند که نقطه نهایی که سیستم در آن fail میشود را تعیین کنند.
8. تست استقامت (Strength Testing): تست استقامت را میتوان به عنوان نسخه طولانی تری از تست استرس و تست بار دانست. برخلاف استراتژی دو تست قبلی که برای مدت زمان کوتاهی اجرا می شدند، تست استقامت میتواند از چند ساعت تا چند روز اجرا شود. این تست عموما سعی می کند که خطاهایی که در مدت زمان کوتاهتر تست نتوانستند مشخص شوند، پیدا کنند. تست استقامت میتواند نقصهای مبهم سیستم را آشکار کند. این نوع از تستها برای برنامههای کاربردی مورد نیاز هستند که دارای اهمیت زیاد و قابل نگهداری برای مدت زمان طولانی است.
فلوچارت ارزیابی یک درگاه توسط سایت واکاو
نمونه راهکارهایی برای بهینه سازی سرعت دسترسی
برگرفته از سایت واکاو، برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت wakav.ir مراجعه نمایید.